Hírek

Kőrösi Csoma Pódium

2017. október 26-án került sor Ulánbátorban a Kőrösi Csoma Sándor kerekasztal-beszélgetésre, melyen Kőrösi Csoma Sándor életéről, tevékenységéről, az őshazakutatás egyes kérdéseiről, illetve ezek mongolisztikai vonatkozású kapcsolódásairól esett szó. Az eseményt a Külgazdasági és Külügyminisztérium támogatásával az ulánbátori magyar nagykövetséggel együttműködve szervezte az Eötvös Loránd Tudományegyetem Mongol és Belső-Ázsiai Tanszéke és a Mongol Állami Tanárképző Egyetem Mongolisztikai Kutatóközpontja.
Tovább

Kiállítás Bartók Béla születésének 135. évfordulója alkalmából Ulánbátorban

Bartók Béla születésének 135. évfordulóját nagyszabású rendezvényekkel ünnepli Magyarország. Az évforduló kapcsán meghirdetett 2016-17-es Bartók-év programjai világszerte - köztük Mongóliában is - bemutatták a zeneszerző különleges életművét.
Tovább

Fotókiállítás Ulánbátorban az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából

Magyarország Ulánbátori Nagykövetsége egy fotókiállítással emlékezett meg az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójáról.
Tovább

Keleti Nyitás Diplomata Napok – 2016. október 24-28.

A Keleti Nyitás Diplomata Napok c. rendezvény keretében kelet-európai és közép-ázsiai országok Magyarországért felelős külügyi szakembereit látta vendégül a Külgazdasági és Külügyminisztérium. A rendezvényen Mongólia Külügyminisztériumának képviselője is részt vett.
Tovább