2023. január 01-étől, a rövid időtartamú (max. 90 nap) Schengen C vízumkérelmek befogadása, valamint a tartózkodási engedélyek átvételére jogosító D típusú vízumigényeken kívüli minden egyéb ügyintézés (pl:: aláíráshitelesítés, fordítás hitelesítés, állampolgársági ügyek, stb.), változatlanul a Nagykövetség Konzuli részlegén történik. Az ezekkel kapcsolatos ügyintézés feltétele az előzetes időpontfoglalás, amit ezen a honlapon tudnak megtenni. A foglalt időpont előtt automatikus emlékeztető üzenetet kapnak a megadott e-mail-címre, amiben lehetőségük lesz megerősíteni a foglalást. 
 
A személyes ügyintézésre hozzák magukkal az e-mailben kapott visszaigazolás kinyomtatott példányát, vagy mutassák be a kapott visszaigazoló e-mail-t erre alkalmas mobilkészülékükön. Ennek hiányában nem áll módunkban befogadni a kérelmeket.
 
Tájékoztatjuk Önöket, hogy amennyiben Konzuli Hivatalunkba másfajta kérelem benyújtására foglalnak időpontot, mint amit a személyes megjelenéskor kívánnak intézni, úgy kérelmüket nem áll módunkban átvenni.
 
Kérjük, hogy a foglalás során személyazonosító okmányukban szereplő teljes hivatalos nevet, illetve olyan elérhetőséget (e-mail-cím, telefonszám) adjanak meg, amin keresztül fel tudjuk venni Önökkel a kapcsolatot. Ezek hiányában az időpont törlésre kerül, illetve adateltérés esetén nem tudjuk fogadni az ügyfeleket